Konferencija CSR Foruma

Beograd, 4. decembar 2015. – CSR Forum pruža uvid u aktuelne trendove i rešenja u oblasti društveno odgovornog poslovanja, stimuliše razvoj međusektorskih partnerstava i predstavlja priliku za dijalog biznisa, javnog i civilnog sektora. Slogan ovogodišnje konferencije je Let’s celebrate CSR!, a konferencija je koncipirana tako da ističe primere dobre prakse, slavi primenu i implementaciju CSR-a u kompanijama koje posluju u Srbiji i odaje priznanje za angažovanje u ovoj oblasti.

Uvodna obraćanja na konferenciji održaće Dejan Turk, Predsednik Foruma za odgovorno poslovanje i CEO Vip mobile i Laura Pavlović, USAID.

Jedna od tema ovogodišnje konferencije CSR Forum, na panelu koji se organizuje u partnerstvu sa Kancelarijom UNICEF-a u Srbiji, biće posvećena Izbegličkoj krizi sa posebnim akcentom na ulogu koju biznis treba da ima u podršci i rešavanju problema za decu koja su nažalost, naugroženija u ovakvim situacijama.

Na konferenciji će biti predstavljena tri strateška cilja Enterprise 2020 Manifesta – evropskog manifesta o društveno odgovornom poslovanju koji je lansiran u junu ove godine i poziva preduzeća i vlade evropskih zemalja da obezbede održiv, pametan i inkluzivan rast – i pozvane kompanije članice Foruma da podrže ovu inicijativu, simboličnim potpisivanjem i izlaskom na scenu. Manifesto je odgovor na izazove koje je istakla Evropska komisija u Evropskoj strategiji 2020 i podseća vlade, velika i mala preduzeća širom Evrope na neophodonost zajedničkog delovanja i preduzimanje akcije kroz sopstvene inicijative. O CSR Manifestu govoriće Majkl Devenport, Šef delegacije EU u Srbiji, Aleksandar Ružević, generalni menadžer, Coca-Cola Hellenic i Marinos Vathis, Predsednik Izvršnog odbora, Vojvođanska Banka.

Na ovogodišnjem CSR forumu, po peti put biće dodeljene Nagrade za korporativno volontiranje u kategorijama – za najbolji volonterski program, za najuspešnije partnerstvo u lokalnoj zajednici, za razvoj zaposlenih i za merenje rezultata volonterskih programa. Od ove godine nagrade se dodeljuju u dve nove kategorije, skill based volontiranje – za programe volontiranja koji podrazumevaju doniranje stručnih znanja i veština zaposlenih u neprofitnim organizacijama i lokalnoj zajednici, i pro bono usluga – za profesionalno savetovanje ili pružanje usluge bez nadoknade iz oblasti ekspertize kompanije.

U okviru CSR Foruma održava se 7. Sajam partnerstva na kojem će 15 organizacija i socijalnih preduzeća predstaviti predloge za saradnju sa poslovnim sektorom. Pored sada već tradicionalnog Sajma partnerstva, ove godine će OCD imati priliku i za speed dating sa predstavnicima kompanija. Svi učesnici konferencije dobiće publikaciju koja obuhvata predloge za saradnju 30 organizacija i socijalnih preduzeća sa biznis sektorom.

Registracija za učešće na CSR Forumu vrši se na sajtu odgovornoposlovanje.rs. Za učešće na konferenciji ne plaća se kotizacija. Ipak, ohrabrujemo učesnike konferencije da doniraju po jednu kartu (350 RSD) za decu iz ugroženih porodica koja inače ne bi bila u prilici da posete pozorište, a nalaze se u progamu porodični savetnik koji realizuju UNICEF i Fondacija Đoković.

Konferenciju CSR Forum finansira USAID. Pokrovitelj konferencije je Coca Cola Hellenic Srbija i Crna Gora. Partneri konferencije su: Societe Generale Srbija, Vip mobile, Vojvođanska banka i kompanija Telenor. Prijatelji ovogodišnje konferencije su: Unicef, Sens mreža, Atlantic grupa, Delta Holding i Represent Communications.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati ovlašćenu agenciju za odnose sa javnošću Represent Communications. Kontakt osoba: Milun Marić, 063/384-287, milun.maric@represent.rs.

O nama:

Forum za odgovorno poslovanje je mreža vodećih kompanija koje doprinose razvoju zajednice, podstičući razvoj društveno odgovornog poslovanja i uspostavljanje trajnih i stabilnih etičkih praksi u poslovnom sektoru. Forum predstavlja platformu koja povezuje lidere iz poslovnog sveta s predstavnicima drugih delova društva, podstičući time međusektorski dijalog, saradnju i razmenu dobrih iskustava. Forum za odgovorno poslovanje je nacionalni partner vodećih svetskih CSR udruženja – CSR Europe i CSR360 GPN. Za više informacija posetite www.odgovornoposlovanje.rs. Kompanije članice Foruma su:

Smart kolektiv je pionir u promociji i razvoju teme društveno odgovornog poslovanja u Srbiji. Vođena idejom spajanja biznisa i društva, organizacija pokušava da primeni iskustvo i logiku biznisa na rešavanje važnih društvenih problema. Smart kolektiv pomaže kompanijama da razviju strateški odnos prema lokalnoj zajednici, dok u isto vreme pomaže različitim socijalnim grupama da privuku pažnju biznis sektora na svoje potrebe i inicijative. Smart kolektiv kreira i sprovodi kampanje koje iniciraju pozitivne promene u društvu. Svoj rad sprovodi kroz četiri ključna programa: društveno odgovorno poslovanje, socijalne inovacije, preduzetništvo mladih i socijalni marketing. Smart kolektivje administrator Foruma za odgovorno poslovanje.

Ažurirano: 04. 12. 2015.
  • Share