Održan 10. jubilarni turnir FEFA Open, za budućnost dece u Srbiji

Beograd, 5. jun 2017 – Deseti humanitarni teniski turnir FEFA Open okupio je preko 50 teniskih rekreativaca koji su proteklog vikenda donirali preko 120.000 dinara za UNICEF-ove programe namenjene za zdravije i srećnije odrastanje svakog deteta u Srbiji.

Jubilarni turnir, koji zajednički organizuju Fakultet za ekonomiju, finansije i administraciju FEFA i UNICEF, na teniskim terenima Novak, okupio je učesnike iz poslovnog sveta, sponzore, studente FEFA i Beograđane koji vole da rekreativno igraju tenis da „ukrste rekete” u dobrotovorne svrhe.

Sva prikupljena sredstva biće preusmerena za programe UNICEF-a koji omogućavaju optimalan razvoj svakog deteta od najranijeg detinjstva, kvalitetno i inkluzivno obrazovanje.

“Desetogodišnja saradnja FEFA fakulteta i UNICEF-a na organizaciji humanitarnog teniskog turnira je omogućila da nekoliko hiljada dece, roditelja i nastavnika budu uključeni u program ’Škola bez nasilja’, da se ojača rad vršnjačke mreže za podršku inkluzivnom obrazovanju i da se kultura solidarnosti kroz sportske aktivnosti promoviše iz generacije u generaciju studenata i prijatelja tenisa. Ove godine, sportski događaj koji je okupio ljubitelje tenisa i sponzore, organizovan je za podršku programa UNICEF-a za unapređenje obrazovanja za svako dete u Srbiji” – izjavila je Vesna Savić Đukić, predstavnica UNICEF-a.

“Studenti FEFA fakulteta prepoznaju misiju UNICEF-a i na ovaj način žele da doprinesu stvaranju bolje budućnosti za svako dete u Srbiji. Mi verujemo u jednaka prava i šanse za svu decu i mlade ljude. Zahvaljujemo svim sponzorima, poslovnim partnerima i svim pojedinačnim donatorima koji su kroz učešće na FEFA Open turniru doprineli da sutra živimo u boljem društvu “– izjavila je Petra Kuzmanović, studentkinja FEFA fakulteta.

Nakon dva dana interesantnih teniskih mečeva, u nedelju uveče proglašeni su pobednici turnira Milica Jevremović, u ženskoj konkurenciji, Stefan Lazarević u muškoj konkurenciji, a UNICEF u korporativnom turniru. 

Ažurirano: 05. 06. 2017.
  • Share