Potpisan produžetak ugovora o saradnji UNICEF-a i nacionalne ambasadorke Ane Ivanović

Beograd, 3. oktobar 2017 – Ana Ivanović, nacionalna ambasadorka UNICEF-a od 2007. godine, posetila je kancelariju UNICEF-a u Srbiji. Tokom posete imala je priliku i da se upozna sa Afšan Kan, regionalnom direktorkom UNICEF-a za Evropu i Centralnu Aziju, sa kojom je razgovarala o radu UNICEF-a u Srbiji i narednim koracima koji će se preduzimati da bi svako dete u Srbiji ostvarilo sve svoje potencijale.

Ovom prilikom Michel Saint-Lot, direktor UNICEF-a u Srbiji, i Ana Ivanović potpisali su produženje ugovora o saradnji.

„Počastvovana sam što nastavljam saradnju sa UNICEF-om u Srbiji i što pružam svoj doprinos ostvarivanju prava za svako dete. Volim decu i znam koliko ljubavi, brige i zaštite je potrebno da bi deca rasla i bila srećna. Moj fokus će biti na podršci UNICEF-ovim inicijativama koje se bave prevencijom nasilja, obrazovanjem i osnaživanjem devojčica da prave izbore za sebe – izbore koji utiču na njihovo detinjstvo i njihovu budućnost “, rekla je Ana Ivanović.

„Privilegija je imati Anu Ivanović za nacionalnu ambasadorku UNICEF-a u Srbiji. Tokom naše destogodišnje saradnje, Ana je pokazala posvećenost deci i pružala je dragocenu podršku programima zaštite dece od nasilja i obrazovanja, a pružila je pomoć i deci u vanrednim situacijama. Srećni smo što nastavljamo partnerstvo koje će obuhvatati zaštitu dece od nasilja, pogotovu rodno zasnovanog nasilja, i osnaživanje devojčica kroz obrazovanje da mogu da dostignu svoje potencijale“, izjavio je Michel Saint-Lot, direktor UNICEF-a u Srbiji.

Ažurirano: 03. 10. 2017.
  • Share