Ana Ivanović: Pomaganje drugima nije povezano sa bogatstvom

Beograd, 13. oktobar – Ana Ivanović, nacionalna ambasadorka UNICEF-a još jedna je od javnih ličnosti koja se pridružila kampanji “Wanna Give: Jer je tuđa sreća moja sreća”.

U svojoj video priči, Ana naglašava koliko je bitno da decu naučimo da saosećaju sa drugima, da je bitno da javne ličnosti budu dobar primer, ali i da altruizam nije povezan sa materijalnim.

“Javne ličnosti imaju veliki uticaj na sve delove društva, posebno na decu. Zato je veoma važno da budu svesni svoje odgovornosti. Sva istraživanja o kulturi davanja potvrđuju da u društvima u kojima postoji tradicija davanja i solidarnosti to doprinosi blagostanju cele zajednice. Kultura davanja nije u koleraciji sa bogatsvom neke zemlje. Prema svetskom indeksu davanja, među prvih 10 rangiranih zemalja su i Indonezija, Šri Lanka, a prvo mesto zauzima Mjanmar” kaže Ana.

Ana Ivanović je nedavno produžila ugovor sa UNICEF-om u Srbiji. Nakon desetogodišnjeg uspešnog angažovanja, ona će nastaviti da se bavi prevencijom nasilja i osnaživanjem dece, a posebno devojčica kroz programe koje UNICEF sprovodi u našoj zemlji.

“Važno je da deca od najranijeg perioda nauče da dele, da pomognu drugarima u nevolji, da razviju empatiju. Deca najbrže uče upravo u najranijem uzrastu i važno je da u tom dobu kroz igru i učenje, steknu navike koje će im ostati za ceo zivot. Nastojim da dam dobar primer kao vrhunski sportista i javna ličnost. Uživam da učestvujem u radionicama, da razgovaram sa njima i da im prenesem najznačajnije vrednosti koje sam stekla i kojima se lično rukovodim. Ličnim donacijama sam direktno i podržala program prevencije nasilja u školama, kao i programe pomoći u vanrednim situacijama” izjavila je naša najtrofejnija teniserka.

UNICEF u Srbiji i WANNABE magazin su pre godinu dana pokrenuli zajedničku kampanju „WannaGive – jer je tuđa sreća i moja sreća“ sa ciljem promovisanja humanosti i lepote davanja. Tokom nje ambasadori UNICEF-a i poznati glumci, muzičari i TV lica, poput Nebojše Glogovca, Nataše Miljković, Aleksandra Radojičića, Jelene Gavrilović, Bojana Perića i drugih, govorili su, kroz seriju video intervjua, o značaju darivanja, solidarnosti i altruizmu.

Ažurirano: 13. 10. 2017.
  • Share