UNICEF poziva Beograđane i Novosađane da pomognu deci sa smetnjama u razvoju i invaliditetom

©UNICEF Srbija/Pirozzi

Beograd i Novi Sad, 6. jun 2018. – Početkom juna građani Beograda i Novog Sada će biti u mogućnosti da pomognu deci sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, doniranjem željenog iznosa na uplatnicama UNICEF-a koje im stižu uz majske račune za JKP ,,Infostan’’ ili JKP ,,Informatika’’.

Građani dobijaju blanko uplatnicu koju mogu da popune željenim iznosom, a svojom donacijom podržavaju program Sport za sve. Kroz ovaj program UNICEF nastoji da doprinese socijalnoj inkluziji dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, kroz stvaranje mogućnosti za zajedničku igru, rekreaciju i sport.

,,U Srbiji se deca sa smetnjama u razvoju i invaliditetom nalaze među najugroženijim članovima društva. Ova deca suočavaju se sa neprestanom diskriminacijom, imaju manje šanse da ostvare pravo na zdravstvenu zaštitu i obrazovanje i veće šanse da dožive nasilje. Samo zajedničkim snagama ovo možemo da promenimo’’ izjavila je Vesna Savić Đukić iz UNICEF-a, pozivajući sve zainteresovane Beograđane i Novosađane da podrže ovu jednokratnu akciju.

UNICEF će zajedno sa lokalnim organizacijama učiniti sve da se status dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom u Srbiji promeni nabavkom sportsko-rekreativne opreme i unapređenjem stručnih kapaciteta zaposlenih koji se o njima staraju.

Posle Beograda program Sport za sve realizuje se u Subotici, Aleksincu, Priboju, Ćićevcu i Velikoj Plani.

Ažurirano: 06. 06. 2018.
  • Share